De grootste paardenmarkt van Europa is rustig en succesvol verlopen

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018

“Ik ben super trots op de mensen die dit georganiseerd hebben” concludeert burgemeester Henny van Kooten maandagmiddag als hij terugkijkt op de 299ste jaarlijkse paardenmarkt in Hedel. Deze vond plaats op 5 november 2018 vroeg in de nacht en eindigde in de namiddag.

De paardenmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement in Hedel en wordt druk bezocht door paardenhandelaren uit heel Europa. Maar ook dagjesmensen weten de markt, waar ook een warenmarkt en kermis aanwezig is, goed te vinden. “Dit belooft veel goeds voor volgend jaar, 300 jaar paardenmarkt” zegt burgemeester van Kooten.

De paardenmarkt in Hedel is met 1390 paarden dit jaar de grootse paardenmarkt van Europa geworden. Vanuit de gemeente werden de wettelijke taken vervuld; veiligheid, vergunning, toezicht en handhaving. De paardenmarkt is rustig verlopen zonder grote incidenten.

In het kader van dierenwelzijn heeft de stichting paardenmarkt dit jaar extra maatregelen genomen. De paardenkeuring die voorheen in Brakel plaatsvond is dit jaar weer verplaatst naar Hedel zodat de paarden niet extra vervoerd hoeven te worden. De kermis was zo ingericht dat de paarden geen last hadden van het licht en geluid. En er was onbeperkt ruwvoer en water beschikbaar voor de paarden waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en meerdere dierenartsen waren aanwezig om op de gezondheid en welzijn van de paarden te letten.

Meer nieuws