Drie losloopgebieden voor honden in Maasdriel

Geplaatst op donderdag 18 oktober 2018

De gemeente Maasdriel heeft binnen de bebouwde kom drie locaties aangewezen als losloopgebied voor honden. Het idee voor de losloopgebieden is afkomstig van de Ammerzodense Kristel van Hulst. Samen met wethouder Van Hoften sloeg zij op woensdag 17 oktober de eerste paal met daarop het informatiebordje over het losloopgebied  in de grond.

Kristel heeft tijdens de dorpentour ‘Krachtige kernen’ in 2017 bij de gemeente aangegeven dat zij graag zou zien dat honden op aangewezen plekken los kunnen lopen. In maart 2018 is dit door het college goedgekeurd.

Losloopgebieden
De losloopgebieden bevinden zich in de kernen Ammerzoden, Kerkdriel en Well. In Ammerzoden is het Spreeuwenpad langs de Bernseweg (N831) aangewezen als losloopgebied. Dit losloopgebied geldt het gehele jaar. Bij De Zandmeren Kerkdriel en Strandbad Well geldt het losloopgebied jaarlijks van 15 oktober t/m 15 maart.

Regels
Honden mogen bij De Zandmeren en het Strandbad niet op het strand. Op alle drie de locaties zijn palen geplaatst die aangegeven wanneer een wandelaar het losloopgebied binnen loopt en weer verlaat. Uiteraard geldt in de losloopgebieden een opruimplicht. Op deze pagina  staat welke regels voor honden in de openbare ruimte gelden.

Meer nieuws