Defensie oefening Falcon Autumn

Geplaatst op donderdag 27 september 2018

Van 24 september t/m 12 oktober trainen eenheden van de Koninklijke Lucht- en Landmacht samen in deze grote defensie oefening.
Militair Luchtvaart Terrein (MLT) Deelen fungeert drie weken lang als uitvalsbasis naar de oefengebieden in Noord-, Midden- en Oost-Nederland.

Samenwerking
Falcon Autumn is een jaarlijks terugkerende oefening voor 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht), het Defensie Helikopter Commando en het 336 Squadron van vliegbasis Eindhoven (Koninklijke Luchtmacht).

Grondeenheden van de luchtmobiele brigade – inclusief Duitse militairen van de partnereenheid Division Schnelle Kräfte – voeren tijdens Falcon Autumn diverse tactische opdrachten uit, ondersteund door transport- en gevechtshelikopters en enkele jachtvliegtuigen. De geïntegreerde lucht- en grondsamenwerking wordt hiermee getraind.

Programma vanaf MLT Deelen
Voor Falcon Autumn 2018 is MLT Deelen geopend voor militair vliegverkeer van 8.00 uur tot en met 23.00 uur. Op 2, 3, 4 en 8 oktober betreft het een openstelling tot 24.00 uur. Er wordt uitsluitend op doordeweekse dagen gevlogen. Vanaf Deelen vinden de acties plaats in de volgende oefengebieden: Arnhemse Heide, Ginkelse Heide, Ederheide, Leusderheide, Harskamp, De Vlasakkers, Stroese Heide, Ermelose Heide, Het Harde, Terwolde, Twente Airport, Coevorden, Assen, Zoutkamp Marnewaard en Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Vliegbewegingen spreiden
Wij bereiden onze militaire oefeningen zorgvuldig voor en proberen, indien mogelijk, onze vliegbewegingen zoveel als mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland. Ook nemen we deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en de belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Meer informatie? 
Meer informatie over de oefening vindt u terug op www.defensie.nl/onderwerpen/falcon-autumn

Meer nieuws