Veilige schoolzone voor basisschool ‘De Schakel’ in Ammerzoden Op

Geplaatst op dinsdag 18 september 2018

Op basisschool ‘De Schakel’ in Ammerzoden was het vrijdag druk op het schoolplein. Directeur Frank van Alphen en wethouder Jan-Hein de Vreede gaven het startsein voor Streetwise. In dit programma van de ANWB leren kinderen spelenderwijs hoe ze in de praktijk beter kunnen omgaan met het drukke verkeer waar ze dagelijks mee te maken hebben.

Door middel van verkeersactiviteiten leerden de kinderen van de basisschool spelenderwijs over het verkeer. Vragen zoals ‘wat is veilig oversteken’ en ‘waar liggen de gevaren’ kwamen tijdens de verkeersactiviteiten aan de orde. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

De directeur van basisschool ‘De Schakel’ is erg blij met de nieuwe verkeerssituatie rondom de school. Volgens hem is de verkeersveiligheid rondom de school aanmerkelijk vergroot door o.a. een zebrapad en opvallend gekleurde palen rondom de oversteekplaatsen. Toch blijft de verkeersveiligheid een groot aandachtspunt van de school. Om deze reden zijn de verkeerslessen over verkeersveiligheid opgenomen in het structureel lesprogramma.

Ook wethouder De Vreede is zeer tevreden met het resultaat. Daarnaast benadrukt hij dat het een mooi voorbeeld is van samenwerken. Samen met ouders, de ouderraad, de gemeente en de school zijn vooraf gesprekken gevoerd over de situatie en er is samen gekeken hoe de schoolzone veilig gemaakt kan worden. De gele hekjes, het zebrapad en de palen met de rode hand erop bewijzen dat de samenwerking geslaagd is. “De kleine weggebruikers kunnen nu veilig oversteken”, constateert de wethouder tevreden.

Meer nieuws