Integrale controle camping Maaszicht

Geplaatst op maandag 10 september 2018

Rond 6.00 uur deze ochtend startte de gemeente samen met andere publieke diensten een grootschalige controle op camping Maaszicht in Kerkdriel. Aanleiding hiervoor was het in kaart brengen van de permanente bewoning en huisvesting van de arbeidsmigranten op de camping.

De gemeente Maasdriel maakt werk van handhaving en vaart daarbij een duidelijke koers: iedereen is gelijk, wet- en regelgeving worden nageleefd en er wordt gehandhaafd. De interventie vandaag bestond uit een bestuurlijke aanpak. Anders dan een strafrechtelijke insteek is een dergelijke actie niet primair gericht op criminaliteit, maar op handhaving van regels en procedures van overheidsdiensten en inzichtelijk maken van de bewoners van de camping.

In ruim zeven uur zijn zestig standplaatsen bezocht door de medewerkers van de samenwerkende publieke diensten; de gemeente, de politie, de Belastingdienst en de brandweer. Iedereen die de camping wilde verlaten is gecontroleerd op een geldig identiteitsbewijs en kentekenregistratie. Verder is er door de brandweer gekeken naar de brandveiligheid.
De Belastingdienst en de politie hebben deze dag zeer concrete resultaten geboekt. In totaal heeft de Belastingdienst 10 auto's in beslag genomen, waarvan 7 direct zijn afgevoerd. Ook de controle aan de ingang leidde tot het direct betalen van openstaande boetes voor een bedrag van €10.000.-.

Er is een autoambulance terug gevonden ter waarde van €70.000,- en ook een gestolen aanhanger. Daarnaast zijn er materialen voor een hennepkwekerij aangetroffen in een loods. Tevens is er naast het inzichtelijk krijgen van welke mensen op het campingterrein vertoeven, ook informatie verzameld voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld zorgvragen. Dit laatste bleek nagenoeg niet aan de orde.

Terugkijkend op de dag, kan geconcludeerd worden dat de integrale controle naar wens is verlopen; er werd goed samengewerkt en respectvol gehandeld. Ook de bewoners van de camping verleenden hun medewerking.

Meer nieuws