Bestrijding Japanse duizendknoop

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018

De Japanse duizendknoop is een plant met een invasief karakter; de plant heeft sterk de drang om zich uit te breiden en doet dit in een hoog tempo. Deze plant wringt zich door kleine scheurtjes en trottoirs en terrassen worden uit hun verband gedrukt. De stengels van de plant kunnen eenvoudig een hoogte van 2 tot 3 meter halen in het groeiseizoen. Om schade te voorkomen is het belangrijk de Japanse duizendknoop te bestrijden.

‚Äč

Hebt u een Japanse duizendknoop in uw eigen tuin?
Bestrijden van de Japanse duizendknoop kan door de plant te maaien tot aan de wortel en dit meermaals te blijven herhalen. Doordat de plant uitgeput raakt, komt hij minder fanatiek terug. Het is erg belangrijk om het maaiafval op de juiste manier af te voeren. Gooi het maaiafval weg in de grijze container. Dus niet bij het groenafval, van groenafval wordt namelijk compost gemaakt en het is niet wenselijk dat de Japanse duizendknoop hierin verwerkt wordt.

U kunt de plant ook bestrijden met kokend water. Door kokend water te sproeien of bij de wortel te gieten, zwakt de plant af. Herhaal dit meerdere keren. Bestrijden met kokend water werkt het beste wanneer de plant ook gemaaid wordt.

Ziet u Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Dan horen wij dat graag. Meld dit aan ons via het meldformulier op onze website, via info@maasdriel.nl of neem telefonisch contact op via 14 0418

Meer nieuws