Constructieve bijeenkomsten leefbaarheid inwoners en arbeidsmigranten

Geplaatst op woensdag 18 juli 2018

De gemeente Maasdriel vindt het belangrijk dat de kwaliteit van de leefbaarheid voor zowel inwoners als arbeidsmigranten gewaarborgd blijft. Om dit te waarborgen wordt er door de gemeente gewerkt aan een herziening van het beleid ‘huisvesting arbeidsmigranten’.

In het proces rond de huisvesting van arbeidsmigranten is het volgens de gemeente van groot belang om met belanghebbenden die betrokkenen zijn bij arbeidsmigranten in gesprek te gaan.

Bijeenkomsten huisvesters, werkgevers en inwoners

Daarom nodigde de gemeente een afvaardiging van de betrokken partijen uit op 10 en 11 juli jl. Op 10 juli werd gesproken met huisvesters en werkgevers. Op 11 juli vond een bijeenkomst plaats met inwoners van Maasdriel die in hun dagelijks leven met arbeidsmigranten te maken hebben. Alle partijen deelden tijdens de bijeenkomsten hun kennis en ervaringen met de gemeente. De sfeer tijdens de gesprekken was open en transparant. Zo nu en dan werd er stevig gediscussieerd, maar steeds met respect voor elkaar.

Terugkijken met een positief gevoel

De gemeente Maasdriel kijkt hier positief op terug en neemt de opgedane ervaring, ideeën en kennis mee in de herziening van het beleid. Tijdens de bijeenkomsten is een goede basis gecreëerd om in de toekomst met elkaar in gesprek te blijven en samen aan oplossingen te werken.

Bijeenkomst arbeidsmigranten

We nemen dit positieve gevoel mee in de bijeenkomst met arbeidsmigranten die eind augustus plaatsvindt. De gemeente wil ook graag met hen het gesprek aangaan om een goed totaalbeeld te vormen voor het nieuwe beleid.

Meer nieuws