Drielse kermis 2018

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018

”Ik ben trots op onze Drielenaren”, concludeert burgemeester Henny van Kooten als hij tijdens de evaluatie van vanochtend terugblikt op de kermis in Kerkdriel.

Van zaterdag 7 juli tot dinsdag 10 juli was het Monseigneur Zwijssenplein het decor voor de geliefde kinder- en familiekermis. De Booster Maxx, de Europe Flyer en nog vele andere attracties zorgden voor veel plezier voor jong en oud. Naast de afwisselende attracties kregen we er dit jaar de stralende zon als extraatje bij.

Vanuit de gemeente werden de wettelijke taken vervuld; veiligheid, vergunning, toezicht en handhaving. Uit veiligheidsoverwegingen is de veertig meter hoge zweefmolen Europe Flyer geplaatst op het midden van het plein. Hierdoor was er meer ruimte voor bezoekers en terrassen. Ook waren dit jaar brandwachten aanwezig om de veiligheid tijdens de kermis extra te waarborgen.

Dagelijks vond een evaluatie plaats met gemeente, kermisorganisatie Duursma BV en horecaondernemers. Vanaf het begin was de evaluatie zeer positief. Ook de samenwerking met de kermisorganisatie Duursma verliep naar grote tevredenheid van de gemeente. Er werd een last onder dwangsom uitgereikt en ook een tijdelijk gebiedsverbod. Naast nog wat kleine incidenten is de Drielse kermis positief verlopen; voor bezoekers, exploitanten, organisator, horeca en ook voor de gemeente.

Meer nieuws