Opmerkelijk ‘afval’ in openbare afvalbakken

Geplaatst op maandag 18 juni 2018

Steeds vaker treffen wij onjuist afval aan in openbare afvalbakken. De gemeente Maasdriel onderzocht daarom een maand lang welke soorten afval er in de openbare afvalbakken te vinden was. De resultaten waren teleurstellend. De afvalbakken bevatten vaak fijn en grof huishoudelijk afval. Maar ook elektronica, haarspray, hondenvoer en zakken brood. Doordat het huishoudelijk afval nu in de openbare afvalbakken belandt, worden deze producten onterecht als afval verbrand. Gemeente roept op om huisafval op juiste manier weg te gooien.


Veel van de aangetroffen producten zijn door inwoners van de gemeente Maasdriel gratis af te leveren bij de milieustraat of worden gratis aan huis opgehaald. Daarnaast is het ook verboden om huishoudelijk afval in openbare afvalbakken te gooien.

De gemeente streeft naar preventie van onnodig huishoudelijk afval in openbare afvalbakken. Dumping van dit afval komt bij een aantal afvalbakken structureel voor. Wanneer hier geen verandering in komt is de gemeente genoodzaakt deze afvalbakken te sluiten of andere maatregelen te treffen. De gemeente wil deze maatregelen graag voorkomen. Vandaar een oproep om huishoudelijk afval af te voeren zoals is bedoeld. Zo sparen wij samen het milieu en de portemonnee.

Milieustraat
Voor meer informatie over de milieustraat zie: www.avri.nl.
Adres: Zaltbommel, Dwarsstraat 26, 5301 KT
openingstijden: maandag tot en met vrijdag 07.30 - 16.30 uur. Zaterdag 08.00 - 15.30 uur

Meer nieuws