Liever zwerfafval opruimen, dan gamen

Geplaatst op maandag 4 juni 2018

Woensdagochtend 30 mei ruimden bovenbouw leerlingen van basisschool de Hoeksteen al zingend zwerfafval op langs de route van het klompenpad. Voorafgaand aan het opruimen kregen leerlingen in het Wellse Veerhuis een presentatie van Peter Hoefsloot over de gevolgen van zwerfafval in de natuur. Eveneens had Peter Hoefsloot samen met vrijwilligers van het klompenpad Baanbrekerpad de opruimroute uitgestippeld. Muziekcoach Carola Doop zorgde voor extra sfeer door leerlingen een opruimlied aan te leren. De gemeente Maasdriel faciliteerde de opruimactie door de Hoeksteen te voorzien van opruimmateriaal en het ophalen en afvoeren van het afval.

Initiatief
De schoonmaakactie van het klompenpad is een initiatief van de dorpsraad in Well. Bij de stranden aan de Maas in Well vormt zwerfafval een jaarlijks terugkerend probleem. In de zomer maken recreanten intensief gebruik van de standen met alle gevolgen van dien. Het resultaat na een zonnig weekend is al snel 20 volle afvalzakken. Het verwijderen van zwerfafval zorgde voor bewustwording bij leerlingen: “ik moet echt eens een uur minder gamen en dan gewoon hier gaan schoonmaken”.

Meer nieuws