Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

Geplaatst op maandag 28 mei 2018

Op woensdag 30 mei maakt een Boeing 737-800 van Transavia tussen 15.30-20.30 uur een ‘belevingsvlucht’ om inwoners een idee te geven van de toekomstige vliegroutes vanaf Lelystad Airport. De vlucht van de Boeing is te volgen via de app ‘Flightradar24’. Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51). Als u in de app de zogenoemde ‘alert’ voor ‘featured flights’ aanzet, krijgt u via de Flightradar app een notificatie op het moment dat de vlucht start.

De Boeing vliegt over op een hoogte van 3km. Dit is veel lager dan de huidige passagiersvluchten. Eén van de aanvliegroutes komt bij Veen de Bommelerwaard binnen om vervolgens ten westen van Zaltbommel richting Geldermalsen te vliegen. Tijdens de vlucht worden er in opdracht van het ministerie op 11 locaties geluidsmetingen uitgevoerd. De resultaten hiervan kunt u bekijken op www.belevingsvlucht.nl Op deze website kunnen inwoners en recreanten hun ervaringen online doorgeven. Op 30 mei worden de resultaten van de metingen en beleving van de inwoners via dezelfde website gedeeld met het publiek.

Meer nieuws