Burgemeester Maasdriel sluit woning na drugsvondst in Kerkdriel

Geplaatst op donderdag 24 mei 2018

Woning is voor 3 maanden gesloten
Burgemeester van Kooten heeft op dinsdag 22 mei een woning aan de Kromsteeg in Kerkdriel gesloten vanwege de vondst van grote hoeveelheden drugs. De woning is voor 3 maanden gesloten.

Eind december 2017 trof de politie in de woning in totaal  ruim 893 hennepplanten aan. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Kooten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opuimwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om dergelijke panden te sluiten. Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure te worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd tussen de datum van constatering en daadwerkelijke sluiting zit. Op de woning zijn door medewerkers van de gemeente zegels aangebracht om te voorkomen dat het pand betreden wordt.

Met de sluiting voor de duur van drie maanden wil burgemeester van Kooten een signaal afgeven dat deze woning niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt en wil de burgemeester verder de verstoring van het woon- en leefklimaat van de gemeente Maasdriel voorkomen.

Meer nieuws