Ik loop de avondvierdaagse op water!

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018

Het is weer tijd voor de Bommelerwaardse Avondvierdaagse. Van 22 tot en met 25 mei mogen kinderen vier avonden wandelen, zingen en plezier maken. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en GGD Gelderland-Zuid promoten het drinken van water tijdens de avondvierdaagse én tijdens de rest van de Bommelwaardse Waterweken, van 14 tot 25 mei.

Wethouder Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel: “De avondvierdaagse is een gezellige en sportieve activiteit voor jong en oud! En daar past water drinken natuurlijk bij. Want water is de beste dorstlesser! Daarnaast is water uit de kraan ook nog eens gemakkelijk én gezond!”

Ook oud-wielrenner Erik Dekker steunt de campagne om meer water te drinken: Voor een sporter is het super belangrijk dat hij of zij genoeg water drinkt. Waarom? Omdat je lichaam gewoon minder gaat presteren bij vochtverlies. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het lopen van de wandelvierdaagse, maar ook voor leerprestaties op school!”.

Erik Dekker, wethouder van Maasdriel Erik van Hoften en medewerkers van de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en GGD delen daarom dinsdag 22 mei herbruikbare opvouwbare waterzakken uit aan alle deelnemers van de avondvierdaagse.

Water in de schijnwerpers tijdens Bommelerwaardse Waterweken
De promotie van water drinken tijdens de avondvierdaagse is onderdeel van een groter geheel aan waterpromotie. Het is één van de activiteiten die plaatsvindt tijdens de Bommelerwaardse Waterweken van 14 tot 25 mei. Tijdens deze weken staat ons Nederlands water in het zonnetje. Het is goed om kinderen, jongeren en ouders bewust te maken van de voordelen van het drinken van kraanwater. Daarom organiseren  GGD Gelderland Zuid, en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel de waterweken. Veel scholen, kinderopvangorganisaties, de bibliotheek, sportverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties besteden aandacht aan water drinken deze twee weken.

  • Op vrijwel alle scholen in Zaltbommel organiseren de combinatiefunctionarissen van Spel & gymlessen in het teken van water drinken.
  • Op alle bibliotheek vestigingen en consultatiebureaus in de Bommelerwaard is aandacht voor het drinken van water.
  • Kinderen die het consultatiebureau bezoeken deze twee weken krijgen een drinkwaterbeker cadeau.
  • 80 watertappunten of kranen in de Bommelerwaard worden deze dagen versierd met ballonnen, een watertapsticker en voetstappen
  • • 26 organisaties doen mee met de teken en kleurwedstrijd
  • • 5 scholen organiseren een gastles over water van Vitens

Meer nieuws