Beoogde wethouders gemeente Maasdriel bekend!

Geplaatst op vrijdag 4 mei 2018

De uitkomst van de verkiezingen van 21 maart jl. heeft geleid tot een coalitie van Samen Sterk Maasdriel en CDA. Zij zien het als hun opdracht en uitdaging om gemeente Maasdriel een stabiel en krachtig bestuur te bieden. SSM (7)en CDA(6) hebben samen 13 van de 19 raadszetels. De beoogde wethouders van gemeente Maasdriel zijn Jan-Hein de Vreede (SSM), Erik van Hoften (SSM), Anita Sørensen (CDA) en Peter de Vries (CDA). Tijdens de extra raadsvergadering op 9 mei worden de wethouders geïnstalleerd.

De beoogd wethouders zijn door een extern bureau gescreend op integriteit. Deze uitslag is vandaag aan burgemeester van Kooten gepresenteerd en alle beoogde wethouders zijn goed door de screening gekomen.

Biografieën

Jan-Hein de Vreede is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Kerkdriel. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in diverse functies op het ministerie van VROM en later Binnenlandse Zaken, is Jan-Hein de afgelopen 4 jaar wethouder geweest voor Samen Sterk Maasdriel. In zijn toenmalige portefeuille zaten onder anderen financiën, verkeer & vervoer en economische zaken.

Erik van Hoften woont in Heerewaarden, is getrouwd en heeft 2 dochters. De afgelopen 10 jaar werkte hij in de speeltoestellenbranche, als verantwoordelijke voor service & spare-parts in de Benelux (Kompan), verantwoordelijke voor het verkooptraject binnen de Duitse markt en als KAM-coördinator (Repcon). De afgelopen 4 jaar was Erik gemeenteraadslid voor Samen Sterk Maasdriel en in die hoedanigheid, van 2014-2017, voorzitter van de commissie S&F.

Anita Sørensen is getrouwd en heeft 2 kinderen. Na haar studie bestuurskunde was ze diplomaat op de Nederlandse ambassade in Washington en daarna consultant op het gebied van crisismanagement. De afgelopen 2 jaar was Anita wethouder Sociaal Domein voor het CDA in Maasdriel. Tevens is zij vicevoorzitter van CDA Gelderland. Anita was 10 jaar raadslid en fractievoorzitter voor het CDA in Culemborg.

Peter de Vries is getrouwd, heeft 2 volwassen kinderen en woont in Rossum. Peter heeft 36 jaar gewerkt in de reiswereld en hij is vanaf 1994, 24 jaar onafgebroken, gemeenteraadslid. Eerst van de gemeente Rossum en vanaf de herindeling in 1999, in de gemeente Maasdriel.

Extra raadsvergadering op 9 mei

Formateur Bart de Leeuw van Samen Sterk Maasdriel heeft, namens Samen Sterk Maasdriel en het CDA, de formatie geleid. Tijdens de extra raadsvergadering op woensdag 9 mei wordt het bestuursakkoord besproken en het nieuwe college geïnstalleerd. Tijdens deze raadsvergadering zullen ook de vervangende raadsleden worden geïnstalleerd en de nieuwe burgerleden voor de raadscommissies benoemd worden.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer nieuws