Bommelerwaard stelt functionaris voor gegevensbescherming aan

Geplaatst op dinsdag 24 april 2018

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) hebben een functionaris voor de gegevensbescherming aangesteld. De functionaris voor de gegevensbescherming, kortweg FG genoemd, is een vertrouwelijk aanspreekpunt voor inwoners, klanten en personeelsleden van wie persoonsgegevens door de gemeenten worden verwerkt.

Om gemeentelijke taken uit te oefenen moeten gemeenten veel persoonsgegevens verwerken. In alle beslissingen die Maasdriel, Zaltbommel en de BVEB maken omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens houden de gemeenten en de BVEB rekening met de privacybelangen van inwoners en medewerkers.

Toezicht

De gemeenten en BVEB houden bij de verwerking van uw persoonsgegevens rekening met uw privacybelangen. Doordat (online) dataverkeer toeneemt is het steeds belangrijker geworden om risico’s te beperken, zoals een risico op een datalek. De FG houdt hier toezicht op.

Aanspreekpunt

De FG is het eerste aanspreekpunt voor inwoners en medewerkers van de beide gemeenten en de BVEB voor alle kwesties die te maken hebben met privacybelangen en de bescherming van persoonsgegevens. Inwoners mogen bij de FG een verzoek indienen om hun persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of te wissen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over privacy en gegevensbescherming op www.zaltbommel.nl en op www.maasdriel.nl . Daar ziet u ook hoe u in contact komt met de FG.

Meer nieuws