Integrale veiligheidscontrole Maasdriel: de moeite waard

Geplaatst op maandag 23 april 2018

De gemeente Maasdriel heeft op donderdag 19 april 2018 samen met de politie, de sociale recherche regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en de Belastingdienst een grote veiligheidscontrole gehouden in Maasdriel.

Resultaten

Tijdens de controle zijn ruim 100 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd op alcohol, het voertuigreglement, belasting, schuld en andere vormen van openstaande schulden/boetes.
Dit gebeurde door motorrijders van de politie en/of voertuigen van de belastingdienst die op enkele locaties in Maasdriel stonden opgesteld.

De politie heeft tientallen bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen, waaronder snelheid, bellen en de technische staat van de voertuigen. Tevens heeft het team Infra van de politie gedurende de dag ruim 3700 auto’s op snelheid gecontroleerd, 227 auto’s hebben te hard gereden.

Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche doen verder onderzoek naar een zestal personen in verband met mogelijke (uitkerings)fraude.

De belastingdienst heeft een openstaande belastingschuld geconstateerd van €260.000,--, daarvan zijn 21 beslagen gelegd, 10 auto’s afgevoerd en €63.000,-- geïnd. Tevens zijn er diverse misbruiken van kentekens geconstateerd.

Doel

Het doel van deze grootscheepse actie is het vergroten van de (verkeers)veiligheid en het verhogen van de leefbaarheid binnen Maasdriel. Ook werd er ingezet op het signaleren van misstanden en het voorkomen van ondermijnend gedrag. 

Gezien het resultaat is burgemeester Van Kooten van mening dat een dergelijke actie zeker een vervolg krijgt.

Meer nieuws