Onafhankelijk onderzoek huishoudelijke hulp

Geplaatst op maandag 12 maart 2018

De gemeente verstrekt hulp bij het huishouden als maatwerkvoorziening om inwoners langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Deze hulp wordt aangeboden door hulpverleners.

De gemeente vindt de kwaliteit van de hulpverlening erg belangrijk
Daarbij gaat het ook om de tijd die de hulpverlener aan de hulpverlening besteedt. De gemeente en de hulpverleners hebben daarover afspraken gemaakt. De gemeente wil de aanpak in de praktijk graag onderzoeken. Dit heeft ook te maken met de wet- en regelgeving die er nu is. Zijn de afspraken nog altijd goed? Of moeten deze misschien bijgesteld worden?

Treve Advies voert het onderzoek bij een aantal inwoners thuis uit
Dit doet Treve in opdracht van de gemeente Maasdriel. Het gaat om een tijdmeting. Het is een onderzoek naar hoeveel tijd de hulpverlener besteedt aan het huishoudelijk werk. Het onderzoek laat zien of de afspraken tussen de gemeente en hulpverleners nog goed zijn of aangepast moeten worden. Een schoon en leefbaar huis voor de inwoners staat daarbij voorop!

Het onderzoek gaat als volgt
Op de afgesproken dag is de hulpverlener bij de inwoner thuis voor het huishoudelijk werk. Eén van de onderzoekers is daar ook bij. De hulp doet het gewone huishoudelijk werk. En de onderzoeker noteert ondertussen de tijd die de hulp daar aan besteedt.

De inwoners worden gevraagd om mee te werken aan dit onderzoek
De hulpverlener heeft namens de gemeente Maasdriel gevraagd of de inwoner mee wilt werken aan het onderzoek. Alleen bij de inwoners die daarop ‘ja’ hebben gezegd zal het onderzoek plaatsvinden.

Wanneer?
Het onderzoek zal plaatsvinden in de periode van 12 maart 2018 tot 6 april 2018.

Vragen?
Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 14 0418.

Meer nieuws