Bedankt voor het scheiden van afval! Komt u ook gratis compost halen?

Geplaatst op donderdag 8 maart 2018

Zaterdag 17 maart bedanken de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel u voor het scheiden van afval. In beiden gemeenten kan daarom gratis compost afgehaald worden. Uw inspanning om groenafval gescheiden aan te leveren wordt op deze manier beloond. Het ingezamelde gft-afval krijgt u nu gratis terug in de vorm van compost.

Compost afhalen gemeentewerven

Wanneer: zaterdag 17 maart 2018
Tijd: van 08.30 uur tot 12.30 uur
Waar: gemeentewerf gemeente Maasdriel Maasdijk 19 in Hedel gemeentewerf & gemeente Zaltbommel Rondgang 25 in Gameren
Voorwaarden: per persoon krijgt u maximaal 4 compostzakken van 20 liter.

Wees er op tijd bij, want op is op!

Goed voor uw tuin

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Inzameling in Nederland

Jaarlijks zamelen we in Nederland ruim 1,3 miljoen ton gft-afval in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid groene reststromen levert bijna 600.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op.

Vragen?

Heeft u vragen? Bel naar 14 0418 en vraag naar Henk Kooiman als u in de gemeente Maasdriel woont en naar Robbert Bogerd als u in de gemeente Zaltbommel woont.

Meer nieuws