Opvallende elektrische auto’s voor Maasdriel

Geplaatst op maandag 19 februari 2018

Wethouder Jan-Hein De Vreede nam donderdag 15 februari twee elektrische auto’s in ontvangst. De auto’s worden ingezet voor dagelijkse werkzaamheden door de medewerkers van de buitendienst. Zij gebruiken de auto’s als zij toezicht houden op wegen, riolering en openbaar groen. De auto’s zijn bestickerd en daardoor heel herkenbaar. “Met deze auto’s zet de gemeente Maasdriel een stap in de richting van een duurzaam Maasdriel”, zegt wethouder De Vreede.

Met deze elektrische auto’s wordt per jaar ongeveer 25.000 kilometer gereden. Door te kiezen voor elektrisch rijden wordt voor deze kilometers geen fossiele brandstof verbruikt en vindt geen CO2 uitstoot plaats. De groene stroom waar de auto’s op rijden wordt binnenkort zelf opgewekt met zonnepanelen die op het dak van de gemeentewerf in Hedel worden geplaatst.

Duurzaamheidsprogramma Maasdriel
Maasdriel wil de komende tijd meer stappen zetten richting een duurzamere gemeente. Dit is vastgelegd in het Duurzaamheidsprogramma 2017 – 2020.
Maasdriel wil op de volgende vlakken het verschil gaan maken:
•           hernieuwbare energie
•           verduurzaming van de woningvoorraad
•           duurzaam ondernemen
•           anderen stimuleren
•           de eigen organisatie

De aanschaf van deze elektrische auto’s en zonnepanelen is een actiepunt uit dit duurzaamheidsprogramma.

Meer nieuws