College benoemt nieuw lid cliëntenraad leerlingenvervoer

Geplaatst op dinsdag 28 november 2017

Het college van Maasdriel heeft Diede van Velthoven benoemd. Zij heeft 10 jaar ervaring met verschillende vormen van leerlingenvervoer en heeft met meerdere vervoersbedrijven en de problemen die soms ontstaan, te maken gehad. Met deze achtergrond is ze een waardevolle aanvulling voor de cliëntenraad. Op dit moment telt de raad, inclusief het nieuwe lid, vier leden.

Klanten tevreden

Het leerlingenvervoer in de Bommelerwaard loopt goed. Dit is onlangs nog bevestigd door het klanttevredenheidsonderzoek dat werd uitgevoerd door een studente Bestuurskunde van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Het klanttevredenheidsonderzoek wordt tweejaarlijks uitgevoerd om de kwaliteit van het leerlingenvervoer te waarborgen. De respondenten gaven het vervoer het rapportcijfer 7,9.

Kwaliteit van het leerlingenvervoer waarborgen

De cliëntenraad is op zoek naar mensen die willen helpen om de kwaliteit van het leerlingenvervoer te waarborgen. De raad adviseert, gevraagd en ongevraagd, de gemeentebestuurders over de verschillende aspecten van het vervoer. Daarnaast is de cliëntenraad een vraagbaak voor ouders en verzorgers van jongeren die gebruik maken van het leerlingenvervoer. De cliëntenraad vergadert vier keer per jaar en is bereikbaar via leerlingenvervoerbommelerwaard@gmail.com.

Meer nieuws