Veiligheidsmaatregelen Kantoorvilla Gasthuisstraat Kerkdriel

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017

Onderzoek heeft uitgewezen dat veiligheid van de betonnen constructie van de Kantoorvilla in Kerkdriel niet voor 100% gegarandeerd kan worden. Burgemeester Van Kooten heeft daarom samen met de Vereniging van Eigenaren besloten geen risico’s te nemen. Er wordt direct actie ondernomen. Dit weekend worden maatregelen getroffen om alles veilig te maken. Het betreft een pand waar bedrijven en twee woningen in gehuisvest zijn. Gebruikers en bewoners kunnen dit weekend niet in het pand. Maandagmiddag wordt gekeken of de getroffen maatregelen afdoende zijn.

Onderzoek
In een brief van 26 september jl. heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de gemeente opdracht gegeven om gebouwen te controleren met vloeren van geprefabriceerde breedplaten. Dit naar aanleiding van het instorten van de parkeergarage in Eindhoven eerder dit jaar. De ODR voert dit onderzoek voor de gemeente uit. Tijdens dit onderzoek is gebleken dat veiligheid niet voor 100% gegarandeerd kan worden. In goed overleg met de Vereniging van Eigenaren is direct gestart met het treffen van maatregelen.

Meer nieuws