Paardenmarkt Hedel start Pilot exportkeuring via officieel erkend verzamelcentrum

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017

In samenwerking met Van de Wetering Veestallen, het ministerie van Economische Zaken en de NVWA start de Hedelse Paardenmarkt dit jaar een pilot met betrekking tot de exportkeuring.

De export zal plaatsvinden vanaf een officieel paardenverzamelcentrum bij Van de Wetering Veestallen in Brakel. Voorgaande jaren werd dit gedaan vanaf een exportterrein grenzend aan de markt.
Voor de paardenhandelaren betekent deze stap een flinke verbetering: Alle voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een wasplaats, zijn in Brakel binnen handbereik. Door de ervaring en faciliteiten bij Van de Wetering zal de exportprocedure sneller en efficiƫnter, op een bio-veilige manier plaatsvinden.

Deze pilot loopt vooruit op de nieuwe regelgeving betreffende export van paarden. Dit zal vanaf volgend jaar alleen nog plaats mogen vinden vanaf een officieel erkend paardenverzamelcentrum. Door deze stap is Paardenmarkt Hedel klaar voor de toekomst.

Meer nieuws