Bommelerwaardse statushouders ondertekenen participatieverklaring

Geplaatst op woensdag 12 juli 2017

Layal Faour uit Ammerzoden is één van de statushouders die op 11 juli een participatieverklaring heeft getekend in aanwezigheid van wethouders Sørensen (gemeente Maasdriel) en Buwalda (gemeente Zaltbommel).

Door het ondertekenen van deze verklaring bevestigen de statushouders de Nederlandse rechten, plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving te kennen. De bijeenkomst is georganiseerd door de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Als onderdeel van de verplichte inburgering moeten statushouders in Nederland een participatieverklaringstraject doorlopen. Door het ondertekenen van de verklaring sluiten ze dit traject af. In de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel bestaat dit traject, verzorgd door Vluchtelingenwerk afdeling Bommelerwaard, uit vijf bijeenkomsten.

Meer nieuws