In de zomer foto's delen met #kijkoplandschap

Geplaatst op maandag 26 juni 2017

Gelderland staat bekend om haar variatie aan mooie landschappen. Landschappen die zijn ontstaan  door menselijk ingrepen in het verleden. De provincie roept Gelderlanders op om in de zomer foto’s van hun omgeving te delen op social media met een korte uitleg daarbij. Foto’s van de omgeving  waar ze trots op zijn, of foto’s van hun omgeving waar ze zorgen over hebben. De provincie is verantwoordelijk voor het landschap en is benieuwd naar wat inwoners van hun omgeving vinden. De inzenders van de drie foto’s met de meeste likes op 1 september ontvangen een beloning.

Spelregels

Delen van foto’s kan op Twitter (@provgelderland) en op Instagram (@provinciegelderland) onder vermelding van #kijkoplandschap . Het kan ook op de Facebookpagina van de provincie Gelderland onder de geplaatste oproep.  Een uitgebreidere reactie met foto’s is te plaatsen op het forum van de provincie: https://natuurenlandschap.gelderland.nl/landschap. De jury bestaat uit het eigen publiek van de ‘fotograaf’: de makers van drie foto’s met de meeste likes op 1 september ontvangen twee dagkaarten voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Gelderland wil een deel van die foto’s ook gebruiken voor een tentoonstelling in het Huis der Provincie in Arnhem.

Landschap blijft in ontwikkeling

Ook in de toekomst blijft het landschap veranderen. Bijvoorbeeld door dijkverhoging, nieuwe woonwijken, nevengeulen, windmolens en zonnevelden. De provincie voelt zich verantwoordelijk voor het landschap en stelt de Agenda Landschap op. De inzichten uit deze foto-oproep zullen daar ook een plek in krijgen.

Kwetsbaar

In een bijdrage op het forum van de provincie zegt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: “Het landschap blijft veranderen.  En hoe verbinden we die veranderingen met de wens om het landschap te behouden zoals het nu is? Dat is de grote uitdaging en daar voel ik mij kwetsbaar. Want ik heb begrip zowel voor het een, als voor het ander.”

Meer nieuws