Maasdrielse website scoort goed in onderzoeken

Geplaatst op dinsdag 11 april 2017

Het onderzoek werd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken uitgevoerd door Deloitte.

Ten opzichte van de meting van 2014 heeft Deloitte in haar onderzoeksrapport in kaart gebracht welke gemeenten in 2016 de grootste stijging in digitale volwassenheid laten zien. Maasdriel en Nijmegen scoren met een respectievelijk 62e en 66e plaats het hoogst in respectievelijk de Regio Rivierenland en Rijk van Nijmegen. Resultaten van het onderzoek kunt u vinden op de website van de digitale overheid.

Onlangs kreeg de gemeente Maasdriel al een opsteker voor haar website. In het  benchmarkonderzoek van GBBO (Gedragsanalyse en Benchmark van Burgers op Overheidssites) met in totaal 162 deelnemende gemeenten werd de gemeente Maasdriel als één van drie gemeenten genoemd ter inspiratie voor een goede responsive website. Dit betekent dat als men via pc, laptop, tablet of smartphone de gemeentewebsite bezoekt, de productpagina zich aanpast aan het formaat. De informatie is zo duidelijk dat veel klanten direct vanaf de productpagina doorgaan naar het aanvraagformulier met DigiD en een aanvraag indienen. Dat werkt snel en gemakkelijk.

Meer nieuws