Sporten op kunstgras kan gewoon

Geplaatst op dinsdag 20 december 2016

Het sporten op kunstgras met rubberkorrels is veilig. Dat zegt het RIVM na een onderzoek waar minister Schippers om had gevraagd. Op www.rivm.nl is het onderzoek terug te vinden. Op die site staat ook een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Met vragen kunt u ook bellen naar 0800-0480. 

In de gemeente Maasdriel liggen 4,5 kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. De velden liggen bij de voetbalverenigingen in Ammerzoden, Hedel en Kerkdriel.

Wethouder Jan-Hein De Vreede: “We hebben steeds gezegd te willen wachten op de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM en het advies van de minister. Het onderzoek van het RIVM geeft groen licht voor het kunnen blijven bespelen van de velden, ook in onze gemeente. We zijn blij dat er gewoon gesport kan worden.”

Meer nieuws