Kinderen ontbijten met burgemeester van Kooten

Geplaatst op dinsdag 1 november 2016

Gemeente Maasdriel geeft goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

Vrijdag 11 november om 09.00 uur komen alle leerlingen (35) van basisschool St. Odrada uit Alem ontbijten met burgemeester Van Kooten en wethouder Sørensen in het gemeentehuis van de gemeente Maasdriel.

Datum:  11 november 2016
Tijd: 09.00 – 10.30
Plaats: Bedrijfsrestaurant gemeentehuis

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aan het nationale schoolontbijt doen 520.000 kinderen en 245 burgemeesters mee. Samen onderstrepen zij het belang van een gezond ontbijt.

Waarom is ontbijten belangrijk?

Ontbijten is belangrijk. Het lichaam heeft een ontbijt nodig om met energie aan de dag te beginnen. Wie ontbijt kan zich beter concentreren op werk of school. Ook krijgt het lichaam veel gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn en blijft het makkelijker op gezond gewicht. En, ontbijten is ook heel lekker en gezellig.

Donatie aan Jantje Beton

Ook dit jaar betaalt de burgemeester de kinderen voor het ontbijt door middel van een donatie. Dit jaar gaat het verzamelde ontbijtgeld naar Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Vrij buitenspelen is niet alleen leuk maar ook essentieel voor een gezonde ontwikkeling.

Meer nieuws