Maas- en Waaljutters gemeente Maasdriel halen tien ton afval op

Geplaatst op maandag 17 oktober 2016

Zij struinden de uiterwaarden van de Maas en de Waal af om op te schonen. Iedere vereniging kreeg daarbij een tracé aangewezen en hielp mee het zwerfafvalprobleem te verminderen, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

In het voorjaar was de ‘oogst’ groter dan in het najaar. Veel gevonden afval was afkomstig van recreanten zoals barbecues en blikken bier. Daarnaast zijn er tuinsets, banken, landbouwplastic, een televisie, een wiel van een vliegtuig en autobanden opgehaald. De gemeente is blij met de opbrengst en kijkt op welke manier ze volgend jaar vervolg kan geven aan de actie. De deelnemende verenigingen waren: Fanfare Juliana Rossum, Ammerzodense BadmintonClub, Diaconie protestantse gemeente Rossum-Hurwenen, Toneelgroep Van Alles Wa, Seniorenclub ’t Verzetje, Vereniging Jong Heerewaarden, Lionsclub De Bommelerwaard, KBO- Maasdriel, Stichting Rossums Dorpsbelang, HSV de Maaskanters Heerewaarden, Zonnebloem Oud Maasdriel, Hervormde gemeente Hedel Connect/Follow, Menvereniging ’t Gelders Span Ammerzoden.

“De verenigingen hebben echt een prima inzet geleverd. Naast een schone omgeving hebben zij met het jutten hun clubkas kunnen spekken. Een mooi voorbeeld hoe we samen kunnen werken aan een leefbaar Maasdriel”, aldus wethouder Jan-Hein de Vreede.

Meer nieuws