Brandweeroefening

Geplaatst op donderdag 6 oktober 2016

In de maanden september, oktober en november gaat de brandweer oefenen in woongebouwen in alle gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.  De bewoners van de  betreffende woongebouwen en de omwonenden, worden daarna uitgenodigd om het gesprek aan te gaan met de brandweer over brandveiligheid. Het voorlichtingsvoertuig van de regio, de RedAlert, zal ook aanwezig zijn.

Jaarlijks vinden rond oktober de brandpreventieweken plaats, een initiatief van Brandweer Nederland, het Instituut Fysieke Veiligheid en de Nederlandse Brandwonden Schichting. Het thema in 2016 is ‘verklein de kans op brand’, met als doel het veiligheidsbewustzijn verder te vergroten. Door middel van het oefenen door de brandweer in een woongebouw waar voornamelijk zelfstandig wonende senioren wonen, wil de brandweer extra inzetten op het bereiken van deze doelgroep.

Op 17 oktober aanstaande zal de brandweer vanaf 20.00 uur een oefening houden in het woongebouw aan de Kasteellaan te Hedel. De bewoners zijn geïnformeerd en uitgenodigd, omwonenden zijn ook van harte welkom om te kijken bij de oefening.
Na de oefening zal het interactieve voorlichtingsvoertuig, de RedAlert, bij het woongebouw aanwezig zijn en kunnen mensen informatie krijgen over het voorkomen van brand.

Meer nieuws