Wegwerkzaamheden van 4 t/m 15 juli

Geplaatst op donderdag 7 juli 2016

Op dit moment wordt er op diverse plaatsen binnen de gemeente Maasdriel aan de weg gewerkt. De gemeente voorziet het asfalt  van een zogenaamde slijtlaag. De bewoners in de relevante straten worden tijdig geinformeerd per brief. 

Waarom en wat?

Asfalt veroudert onder invloed van weer en wind. Om het asfalt te beschermen brengen we een slijtlaag aan. Dit is vergelijkbaar met het schilderen van een houten kozijn. Een slijtlaag is een laag kleine steentjes. De steentjes worden met bitumen aan het bestaande asfalt gekleefd. Er worden twee lagen steentjes aangebracht. Om geluidsoverlast te beperken en om een te ruw wegdek te voorkomen bestaat de tweede laag uit fijne steentjes. Als laatste worden losliggende steentjes opgeveegd.

Hinder

De weg wordt afgesloten voor alle verkeer. Parkeren op de rijbaan is niet toegestaan omdat de werkzaamheden dan niet uitgevoerd kunnen worden. Ook dient de weg vrij te worden gemaakt/gehouden van geparkeerde aanhangers e.d. Bij de werkzaamheden wordt kleefbitumen op het asfalt gesproeid en worden steentjes gestrooid. Hoewel de aannemer dit zo nauwkeurig mogelijk doet raden wij u aan om auto’s niet naast de rijbaan te parkeren. Om vervuiling van uw voertuig, schoenen en kleding te voorkomen raden wij aan om niet over de kleeflaag of de strooilaag te lopen of te rijden voordat de afzetting opgeheven is. De gevolgen zijn voor uw eigen risico!
Na het vegen blijven vaak nog wat losse steentjes over. Hierdoor bestaat een kans op slipgevaar en opspattend gesteente. Pas uw snelheid hierop aan.

Bereikbaarheid

Om het werk veilig te kunnen doen is het nodig om de relevante straten tijdelijk voor al het verkeer af te sluiten. 

Wanneer

De werkzaamheden zijn gepland in week 27 en 28 van 4 t/m 15 juli. Ze vinden plaats op werkdagen tussen 06.30 uur en 18.00 uur en zijn binnen enkele uren klaar.  Bij slecht weer wordt het werk uitgesteld.

Meer nieuws