Gemeente Maasdriel koopt groene stroom in

Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016

Greenpeace is een campagne gestart waarbij Nederlandse gemeenten op hun verantwoordelijkheid worden gewezen wat betreft de duurzaamheid van hun gemeentelijke elektriciteitsinkoop. SOMO heeft voor Greenpeace uitgezocht hoeveel stroom de Nederlandse gemeenten daadwerkelijk gebruiken, bij welke bedrijven de 390 gemeenten hun elektriciteit inkopen en op wat voor een manier deze wordt vergroend. In tegenstelling tot de afspraken uit het Klimaatakkoord Gemeenten en Rijk 2007-2011 blijken veel Nederlandse gemeenten hun stroom niet bij duurzame leveranciers in te kopen of hun stroom te vergroenen met certificaten die de productie van hernieuwbare energie niet prikkelen.

Dit geldt niet voor de gemeente Maasdriel.

Zoals je hieronder ziet, neemt de gemeente Maasriel groene stroom af en kan met groencertificaten bewijzen dat die ook ├ęcht groen is.

Meer nieuws