Maasdriel verkoopt 60 kavels in De Kersenbuurt

Geplaatst op dinsdag 24 mei 2016

Deze overeenkomst maakt de start van de ontwikkeling van circa 60 woningen in De Kersenbuurt in Kerkdriel Noord mogelijk. Betrokken partijen zijn Van Wanrooij Projectontwikkeling b.v., Jansen Bouwontwikkeling b.v. en Roosdom Tijhuis b.v. De eerste twee hebben in het plangebied beiden al woningen gerealiseerd die De Kersenbuurt een heel eigen gezicht geven.

Wethouder Jan-Hein de Vreede geeft aan verheugd te zijn met de plannen die nu voorliggen voor de invulling van De Kersenbuurt. “In oktober 2014 namen we als gemeente het initiatief de markt te verkennen met als doel tot een kwalitatieve invulling van projectgebied Kersenbuurt te komen. Het gezamenlijk aanbod van de drie betrokken partijen biedt afnamezekerheid voor de gemeente. Met de ondertekening wordt een begin gemaakt aan de ontwikkeling van circa 60 woningen.”

Op dit moment is er al een behoorlijk gedeelte van De Kersenbuurt bebouwd. Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben respectievelijk al 19 en 24 woningen gebouwd. Daarnaast heeft Jansen Bouwontwikkeling 8 woningen in ontwikkeling waarvan er inmiddels 4 verkocht zijn. Ook het grootste gedeelte van de kavels aan de Noordkriekstraat zijn verkocht aan een belegger, die hier woningen in het middel dure huursegment wil laten bouwen. Er zijn nu nog circa 36 kavels beschikbaar. Binnenkort gaat de gemeente de markt op met 20 kavels die bestemd zijn voor projectontwikkeling. Voor de zelfbouwers die in eigen beheer willen bouwen zijn nog ongeveer 16 (deels welstandsvrije) kavels te koop.

Wethouder De Vreede: “De mensen die zich al gevestigd hebben in De Kersenbuurt zijn zeer tevreden over de woningen die door de projectontwikkelaars zijn gebouwd. Ook ten zuiden van Maasdriel ontdekt men dat het nét over Maas toch iets ruimer en betaalbaarder wonen is. Op korte termijn wordt de eerste woning die in eigen beheer is gebouwd betrokken. Daarnaast starten zelfbouwers dit én het komende jaar op een aantal welstandsvrije kavels met de bouw van hun eigen droomhuis.”

Bekijk hier de verkaveling van de Kersenbuurt (PDF, 4.7 MB)

Meer nieuws