Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers

Geplaatst op maandag 11 april 2016

VluchtelingenWerk
West- en Oost- Brabant & Bommelerwaard (WOBB)

Syri√ę, Irak, Eritrea, Afghanistan.. Het is lang geleden dat er zoveel onrust was in de wereld. Miljoenen mensen zijn gevlucht en hopen ergens anders veiligheid en rust te vinden.

Ongeveer 85% van alle vluchtelingen wereldwijd wordt in buurlanden opgevangen. Een klein deel van alle vluchtelingen vlucht door naar Europa. Een vlucht kost veel geld en is levensgevaarlijk. Eenmaal aangekomen in Europa staat een vluchteling weer andere uitdagingen te wachten zoals de integratie in een nieuwe en onbekende maatschappij.

Vluchtelingen die in Nederland asiel aanvragen worden door VluchtelingenWerk ondersteund bij hun asielaanvraag en later bij hun integratie.

Om deze mensen de juiste hulp en aandacht te kunnen bieden is VluchtelingenWerk WOBB, locatie Bommelerwaard met spoed op zoek naar extra vrijwilligers. We zoeken:

  • Taalcoaches¬†
  • Maatschappelijke begeleiders
  • Juridische vrijwilligers
  • Budgetcoaches
  • Spreekuurmedewerkers

Met een paar uur per week kun je al een verschil maken!

Werken bij VluchtelingenWerk WOBB geeft je de mogelijkheid om interessante werkervaring op te doen en is een verrijking van je CV.

Heb jij belangstelling voor en affiniteit met vluchtelingen dan komen wij graag in contact met jou. Dat kan door te mailen naar ascheurwater@vluchtelingenwerk-wobb.nl of bsanderse@vluchtelingenwerk-wobb.nl.

Kijk voor meer informatie op vluchtelingenwerk-wobb.nl

Meer nieuws