Géén textiel in de papiercontainer

Geplaatst op donderdag 10 maart 2016

Al sinds januari 2015 mag textiel niet meer in de papiercontainer (grijze container met het blauwe deksel). Breng  textiel in een goed gesloten plastic zak naar een textielcontainer of de milieustraat.
Gebruikers van een papiercontainer ontvangen hierover deze week een brief en een sticker. Deze sticker,  met de tekst "Ik lust alleen papier", kan als geheugensteuntje op de papiercontainer worden geplakt.

Zonde van grondstoffen

Textiel dat in de papiercontainer zit, kan niet worden hergebruikt en moet worden verbrand. Dat is zonde van de grondstoffen. Bovendien kost het onnodig veel geld.

Controles

Avri zal vanaf medio april de inhoud van de papiercontainers controleren. Als de Avri-handhavers afval in de papiercontainer vinden dat er niet in hoort, riskeert men een boete van € 97. Voorkom zo'n nare boete en plak de sticker als geheugensteuntje op het deksel van de papiercontainer.

Waar staan de textielcontainers?

Op avri.nl en in de Avri-app ziet men waar alle textielcontainers staan.
Wat mag er in de textielcontainer en wat in de papiercontainer? Lees het op avri.nl

Meer nieuws