Budget voor startersleningen in Maasdriel opgehoogd

Geplaatst op donderdag 10 maart 2016

Eind januari 2016 was het einde in zicht van het budget voor starters- en duurzaamheidsleningen. Er was op dat moment voor ruim 1 miljoen euro aan leningen toegezegd en aangevraagd. De verstrekking van de leningen werd stopgezet.

Op initiatief van de gemeenteraad is op 3 maart besloten om voor startersleningen een aanvullend budget van € 500.000,-- beschikbaar te stellen. Hiermee kunnen minimaal 20 startersleningen worden verstrekt.

Duurzaamheidsleningen

Het nieuwe budget is uitsluitend voor startersleningen bedoeld. Sinds januari 2014 is voor het verduurzamen van woningen bijna € 675.000,-- aan leningen aangevraagd. Hiervan zijn vele vierkante meters zonnepanelen gelegd. De duurzaamheidsleningen hebben een succesvolle impuls gegeven aan het verduurzamen van woningen en wordt daarom vanaf eind januari niet meer verstrekt.

De landelijke ‘Energiebespaarlening’ biedt inwoners die naast zonnepanelen hun woning op een andere manier willen verduurzamen nog wel de mogelijkheid om hiervoor geld te lenen. Hierover kunt u verder lezen op www.ikinvesteerslim.nl.

Meer nieuws