Lees pagina voor

Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen weer terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het aanvragen van het Noodfonds kan tot zondag 31 maart 2024.
Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Dan kun je vooraf een check doen via noodfondsenergie.nl/situatiecheck (Deze link gaat naar een externe website)

Wie kan steun krijgen van het Noodfonds: 

Waar kan je steun aanvragen?

Je kunt het Noodfonds aanvragen via noodfondsenergie.nl (Deze link gaat naar een externe website). Let op dat als je de aanvraag doet je alle gevraagde gegevens vooraf hebt klaarliggen!

Wat heb je nodig voor de aanvraag?

Het is belangrijk dat alle personen uit het gezin boven de 18 jaar, waarvan het inkomen meetelt, aanwezig zijn als het Tijdelijk Noodfonds Energie wordt aangevraagd. Waarom? Omdat iedereen waarvan het inkomen meetelt, bij het aanvragen, moet inloggen met zijn/haar DigiD.

Ik heb recht op steun via het Noodfonds. En nu?

Als je in aanmerking komt voor steun via het Noodfonds, dan maakt het Noodfonds het bedrag over aan jouw energieleverancier. Het bedrag dat het Noodfonds betaalt is het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. De energieleverancier verrekent het bedrag vervolgens met de klant. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

Welke manier de energiemaatschappij kiest dat bepaalt de energiemaatschappij zelf.

Vragen of informatie?

Inwoners uit de Bommelerwaard kunnen contact opnemen met de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 0418 63 88 88 of stuur een mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de Noodfondslijn via 085 088 11 11.