Een complete verzekering waar de gemeenten aan meebetalen

De gemeente Maasdriel en Zaltbommel bieden zowel met VGZ als met Menzis een collectieve zorgverzekering voor haar inwoners met een laag inkomen aan. Bent u al via Menzis verzekerd voor deze collectieve zorgverzekering? Dan kunt u hiervan nog een jaar gebruik maken. Per 1 januari 2020 stopt deze regeling. Als u zich voor het eerst wilt aanmelden voor de collectieve zorgverzekering, dan kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van VGZ. Menzis neemt geen nieuwe verzekerden meer aan. Bent u nu verzekerd bij Menzis, dan informeren wij u na de zomer van 2019 over hoe verder. 

VGZ Gemeentepakket

Vanaf 1 januari 2019 kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering die de gemeente in samenwerking met VGZ aanbiedt aan haar inwoners met een laag inkomen. Als u deelneemt krijgt u van de verzekeraar korting op de premie en van de gemeente een extra bijdrage in de premie van de aanvullende verzekering. U heeft de keuze uit twee aanvullende pakketten. Verwacht u in 2018 uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u het beste voor VGZ GemeentePakket Compleet kiezen, het verplicht eigen risico is dan meeverzekerd. De gemeente betaalt dit voor u.

Voorwaarden

Wilt u in aanmerking komen voor een collectieve zorgverzekering via de gemeente Maasdriel of Zaltbommel? Dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente Maasdriel of Zaltbommel
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van het minimuminkomen:

Jonger dan pensioengerechtigde leeftijd (per maand)

Gezin/echtpaar € 1.758,22
Alleenstaande € 1.230,75

Pensioengerechtigde leeftijd of ouder (per maand)

Gezin/echtpaar beiden ouder dan pensioengerechtigde leeftijd € 1.893,48
Alleenstaande € 1.384,97

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet kijk dan op  www.gezondverzekerd.nl voor meer informatie over pakketten, vergoedingen en aanmelden voor de collectieve zorgverzekering via de gemeente Maasdriel of Zaltbommel.

Heeft u nog vragen?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0418 63 88 88
U kunt uw vraag ook per email sturen naar bb@maasdriel.nl