Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Parkinson boksen en valpreventie

De combinatie Parkinson en boksen is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Toch blijkt dat boksen een goede sport is voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Waarom is dat?

Mensen met de ziekte van Parkinson vinden het vaak moeilijk om twee dingen tegelijkertijd te doen. Maar bij boksen gaat dat eigenlijk vanzelf. Naast het oefenen van balans en kracht, leert men boksen en de boksbal in de gaten te houden. Parkinson boksen is ook goed voor 70-plussers. Tijdens Parkinson boksen boks je tegen een boksbal en niet tegen elkaar.

Valpreventie

Een valongeluk zit in een klein hoekje. Dit kan een hoge drempel zijn, een losliggend kleed of iets anders. Omdat ouderen veel langer thuis blijven wonen, is het belangrijk om goede voorlichting aan hen te geven. Want voorkomen is beter dan genezen.

Wanneer en waar?

Op woensdag 4 oktober kunnen 70-plussers meedoen aan Parkinson boksen en valpreventie. Deze activiteit wordt verzorgd door BrabantZorg en vindt plaats van 14:30 tot 16:00 uur in De Leyenstein in Kerkdriel. Voor vragen of informatie kun je contact opnemen met donna.kok@brabantzorg.eu.