Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Slopen

Een pand of woning of een gedeelte ervan mag u niet zomaar slopen. Soms moet u dit melden en soms moet u een vergunning aanvragen. U kunt dit controleren met de vergunningcheck op het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website).

Voorwaarden voor een melding

Procedure

U doet de melding minimaal vier weken voor u met het sloopwerk begint.

Monument of beschermd dorpsgezicht?

Dan heeft u een omgevingsvergunning voor slopen nodig.

Meesturen

Bij de sloopmelding voegt u onder andere toe:

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het doen van een melding

Voorwaarden voor een vergunning

U heeft een vergunning nodig wanneer:

Een omgevingsvergunning voor slopen aanvragen kan via het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website)

Kosten

De kosten voor een omgevingsvergunning voor slopen wanneer het een monument betreft of een gebouw/bouwwerk dat in een beschermd dorpsgezicht ligt:

Kosten 
Product Prijs 2023 
Aanvraag omgevingsvergunning voor slopen, verstoren, verplaatsen of wijzigen € 120,00
Aanvraag omgevingsvergunning voor herstellen, gebruiken of laten gebruiken waardoor het wordt ontsierd of in gevaar wordt gebracht € 120,00
Aanvraag omgevingsvergunning voor bouwwerk in beschermd stads- of dorpsgezicht € 217,00

Asbestdaken

Asbest zit in nog veel daken  van oudere woningen en bedrijfspanden. Asbest kan, als het vrijkomt bijvoorbeeld door brand of een verbouwing, ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom is sinds 1993 het gebruik van asbest verboden. Is uw (bedrijfs)pand gebouwd voor 1994? Dan is de kans groot dat er asbest op uw dak ligt. Heeft u een asbestdak? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de verwijdering daarvan. Maar omdat wij als gemeente net als u veel waarde hechten aan een gezonde leefomgeving willen wij u hier graag bij helpen. Op de website van Omgevingsdienst Rivierenland (Deze link gaat naar een externe website) leest u wat u kunt doen.