Door technische problemen zijn we minder goed bereikbaar via de telefoon. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees pagina voor

Bomen kappen

Als u een boom in uw eigen tuin wilt kappen dan is het mogelijk dat u daarvoor een omgevingsvergunning moet aanvragen.

Wanneer is een vergunning nodig voor het kappen van uw boom?

De meeste bomen kunt u zonder vergunning of melding kappen. De gemeente heeft een aantal bomen van particulieren aangemerkt als 'waardevolle bomen'. Deze bomen hebben zo'n bijzondere waarde dat ze door de gemeente worden beschermd. Als u een waardevolle boom wilt kappen heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig.

Voorwaarden

Wilt u weten of uw boom door de gemeente is aangemerkt als waardevol? Bekijk dan de kaart waardevolle bomen (Deze link gaat naar een externe website). De omgevingsvergunning voor het kappen van een waardevolle boom wordt verleend als:

Het kan zijn dat het college van burgemeester en wethouders u verplicht na de kap een vervangende boom te herplanten. 

Heeft u een waardevolle boom in de tuin staan die dood is? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gemeente. Een dode boom kan namelijk gevaar opleveren. De toezichthouder komt zo snel mogelijk bij u langs. Als de toezichthouder constateert dat de boom ook echt dood is, mag hij zonder omgevingsvergunning gekapt worden. 

Kosten

Een omgevingsvergunning voor kappen van bomen kost € 173,23.

Aanvragen

U kunt de omgevingsvergunning aanvragen via het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website).