Tegemoetkoming incontinentiemateriaal

Inwoners van de gemeente Maasdriel die incontinentiemateriaal moeten gebruiken, kunnen vanaf vandaag een bijdrage in de extra kosten aanvragen.

Wat is de vergoeding?

De vergoeding van € 124,80 is gebaseerd op het aanbieden van 2 extra restafvalzakken van 30 liter per week naast het reguliere restafval. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 en duurt tot en met het einde van het jaar.

Aanvraag

De vergoeding is bestemd voor mensen die thuis wonen en incontinentiemateriaal moeten gebruiken. Voor mensen die in het verzorgingstehuis woonachtig zijn, wordt het incontinentiemateriaal bedrijfsmatig afgevoerd. De tegemoetkoming is op dit moment nog niet bestemd voor medisch afval.

Proef

De regeling wordt uitgevoerd als proef voor de duur van één jaar. Na een half jaar worden de eerste resultaten geëvalueerd. In het tweede half jaar van de proef wordt beslist over een eventueel vervolg na 2020.

Wat zijn de voorwaarden?

U komt in aanmerking voor de vergoeding als u voldoet aan deze voorwaarden:

  • u heeft langdurig last van incontinentie
  • u woont zelfstandig
  • u bent ingeschreven in de gemeente Maasdriel

Vraag uw tegemoetkoming aan met DigiD via de button

Tegemoetkoming aanvragen

Of vul het aanvraagformulier tegemoetkoming incontinentiemateriaal (PDF, 144.2 kB) in en stuur het, met de gevraagde bijlagen, op naar:

Gemeente Maasdriel
Afdeling PD
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

U kunt een formulier ook aanvragen bij ons via telefoonnummer 14 0418 of afhalen bij de informatiebalie tijdens onze openingstijden.

Aanvragen 2020

U kunt een vergoeding aanvragen voor het hele jaar 2020. U kunt uw aanvraag tussen 1 februari en 1 december 2020 doen.

Niet voor babyluiers

Deze tijdelijke regeling geldt niet voor babyluierafval. Deze kosten zijn tijdelijk en horen bij de eerste levensfase van een kind.

Meer weten?

Heeft u vragen over de financiële tegemoetkoming? Weet u niet zeker of u in aanmerking komt? Of heeft u hulp nodig met het indienen van een verzoek? Neemt u dan gerust contact met ons op via 14 0418. Wij helpen u graag verder en adviseren u over uw situatie.