Dorpsbezoeken

Het college van burgemeester en wethouders gaat het gesprek aan met inwoners en ondernemers en heeft oog en oor voor initiatieven vanuit de bevolking. De inwoners en ondernemers van de gemeente Maasdriel weten het beste wat in hun omgeving nodig is. Zij vragen ook steeds meer ruimte om zelf initiatieven te ontplooien en met de gemeente samen te werken. Het college gaat daarom regelmatig op bezoek in de kernen.

Tijdens een dorpsbezoek neemt het college een kijkje achter de schermen bij een bedrijf, maakt zij te voet of per fiets, vergezeld door enkele inwoners of de lokale dorpsraad, een ronde door het dorp en gaat in gesprek met inwoners.

De dorpsbezoeken zijn zeer de moeite waard, voor zowel het college als voor de dorpsbewoners. Actuele, maar ook langlopende zaken komen aan de orde. De voortgang van projecten wordt bekeken. Standpunten, behoeften, gevoelens en ideeën komen aan het licht.

De dorpsbezoeken worden in carrouselvorm georganiseerd. Als alle kernen bezocht zijn, begint het college aan een nieuwe ronde.

Heeft u vragen over een dorpsbezoek? Neem dan contact op met de gemeente. 

Kijk ook eens op

Dorpsraden